משתה מלכים במסעדת אדורה בן יהודה בת"א



מסעדת אדורה..

כהרגלנו בקודש כאשר אחד החברים הקרובים חוגג יום הולדת.. יוצאים לחגוג במסעדה ..

כי מה יותר טוב להתענג על מטעמים לקשקש ולשתות יין ללא הגבלה במחיר הארוחה?

והפעם בחרנו במסעדת אדורה. בבן יהודה 226 בתל אביב.

בעצם, זו הפעם הרביעית שאנחנו פוקדים אותה לטובת "משתה המלכים".:)
 כך היא נקראת בפי השף אבי ביטון.

נתחיל בכך שמשתה המלכים – הינו סוג של ארוחת טעימות הכוללת  מזיגת יין הבית חופשי ללא הגבלה במחיר של 179 שקל לסועד(ולא כפי שפורסם באתר  במחיר של 169 לסועד).

פתיח:
לחם מחמצת שאור עם גרעיני פשתן ואגוזי מלך אפוי במקום, מוגש עם שום קונפי, טפנד זיתים מלח גס וחמאה צהובה בצורת כדורים. אהבתי את תצורתה.

   צילום: שחר רבן

 להתחיל את ארוחה בנשנוש  לחם חמים, זה תמיד מצויין לדעתי. הלחם עשוי בקפידה טעים מאוד וקשה להפסיק לאכול אותו..

אך כאמור במשתה האוכל זורם לשולחן ללא הפסקה , אך מומלץ בכל זאת לא "להתיישב" רק עליו ולחכות להמשך המנות המוצלחות..

סלטי הפתיחה לרוב קבועים מתוך 4 הפעמים שהיינו אך היו שינויים קלים .

סלט עגבניות שרי עם עשבי טיבול בשילוב גבינת המאירי. החמצמצות של העגבניות בשילוב טעמה החזק של גבינת המאירי משרה לך מיוחד בפה. לאלו שרוצים לטשטשו מעו יוכלו להמשיך לנגוס קצת בלחם.



צילום: שחר רבן


כרובית בלאדי עם עשבי טיבול וטחינה- הטאפס הינו טעים אך מתאים יותר למסעדת דגים שבה מקבלים 12 סוגי סלטים לשולחן. היה אפשר לוותר עליו.


   צילום: שחר רבן

חשוב לציין כי בארוחה המנות מגיעות לפי החלטת השף ולא ניתן להחליפם למשהו אחר.

אך יתרון גדול הוא שאפשר לטעום מכל התפריט .

המשכנו לסביצ'ה דג ים בורי עם ויניגרט מזרח רחוק. המרכיבים היו חתוכים בצורה קטנה מאוד ונעימה ללעיסה. אך קשה להתעלם מהטעם המעט אפטי של דג הבורי.


צילום: שחר רבן

מנה נוספת שצנחה על שולחננו והזמנו לפחות 4 קערות חוזרות שלה הייתה מסבחה חצילים עם רגו עגל.

את החצילים לא ממש הרגישנו במנה , אך הבשר היה נפלא כ"כ במרקם עדין .

מנת הדגל שלדעתי ולדעת סובבי לשולחן גם הפעם הייתה:

ריזוטו שורשים וכמהין עם פרמז'ן.

מנה נימוחה ביותר, מעניינת, עשויה בצורה מושלמת .


צילום: שחר רבן

אחת הסיבות הטובות ביותר היא לחזור למסעדה רק בגלל המנה הזו. כאמור לאוהבי הריזוטו והכמהין.

פטה כבדים עם ריבת חצילים וג'לי יין.

לדאבוני או לשמחתי אני לא אוהב כבדים ויעידו חבריי כי מנת הכבדים הייתה מעולה ! וריבת החצילים עם צנימים ליד הייתה לא פחות טובה מהריזוטו. קשה לי להשוות כי לא טעמתי.


  צילום: ארז שרביט

עברנו לפירות ים. החלק הלא פחות אהוב עלי.

סלט קלאמרי עם עשבי תיבול עם ברוסקטה עם איולי ועשבי תבלין. משום מה הייתי מעדיף את שהקלאמרי יגיע בטבעות ולא בצורתו הטבעית..

כמו כן היה חסר לי מעט לימון לשיפור הטעם המעט טפל.

   צילום: שחר רבן

לא לשכוח שבין לבין היין זורם לכוסותינו והאווירה צוהלת ושמלה לכבוד קבלת המנות העיקריות..

מישהו פתח כפתור במכנסיים?......

בחלק העיקרי הוגשו לנו 3 מנות עיקריות שהראשונה הייתה :

שיפודי אנטריקוט ברוטב ציר בקר ותמרים עם פירה קטיפתי..

הבשר היה מעולה אם כי לעיתים בחלקים היה לא מעט שומן ועל כן חשוב לבחור א הבשר ביתר הקפדה. במקרה הגרוע מזמינים עוד כמה שיפודים. הציר היה מתקתק ונכון מאוד בשילובו עם הפירה הקטיפתי.

הבשר הוגש בקערה מצע פירה כאשר פטרוזיליה מונחת עליו. מה שהוריד לי מעט בתצורת המנה. זו לא מסעדה מזרחית!

                                          צילום: ארז שרביט


מנה מזרחית פופולארית בקרב יוצאי העדה הוא קוסקוס עם קציצות עגל שום וכוסברא עגבניות ועלי תרד.

הקציצות היו מתובלות היטב אך לדעתי גסות מדי באותה נשימה. ולא מתגבשות בפה.המרקם שלהן היה גס( והבשר קוצץ ולא נטחן) אך זה גם עניין של טעם איך כל אחד מעדיף את תצורת הקציצה .גם הבצל היה חתוך גס. לי נכון יותר מרקם קצוץ.


צילום: ארז שרביט

הקוסקוס היה מושלם וכל גרגיר היה מופרד מרעהו. מה שמקל על המנה הכבדה והופך אותה לנעימה יותר בחיך. שילוב העגבניות ועלי התרד הוסיפו את עניינם לרוטב שהקציצות שהו בהן.והטעם מזרחי להפליא.

המנה השלישית הייתה נקניקיית מרגז עם כרוב כבוש ביין לבן על מצע פירה קטיפתי.
שוב אותה תוספת? לא יכלו לחשוב על משהו אחר? קצת משעמם אותה תוספת שוב. מה עוד, שהיה לו טעם מוזר יותר משהוגש במנת שיפודי האנטריקוט. הוא היה מתובלן מדי ופחות קטיפתי ואילו הנקניקייה הייתה טעימה ביותר ומפולפלת.

צילום: ארז שרביט

ניסינו לנוח מעט מכל הטעמים שחווינו במהלך הארוחה..
והמלצרית החיננית לא המתינה מספיק וכבר עברה ,

לשלב הקינוחים שלצערי היה פחות ממושלם ואולי מעט מאכזב.

התחלנו בזאכר הל אספרסו

מאפה שוקולד דק ועשיר ועליו גנשים חמים של שוקולד לבן ואספרסו . מעוטר באנגלס הל. מנה לא מוצלחת כלל.
 
    צילום: שחר רבן


נמסיס שוקולד וקצפת- עוגת שוקולד עשירה מוגשת בליווי קצפת( שלא התגבשה כלל) בנינוח פולי טונקה ודובדבני אמרטו. העוגה הייתה ישבה משהו ומזל שהיו דובדבנים שהצילו אותה.

   צילום: שחר רבן

לסכום יצאנו שבעים מאוד מרוצים מהמבחר וטעמים שלרוב קלעו לטעמם של ארבעתנו.

המחיר היה סביר בהחלט לארוחת מלכים שכזו......

 בברכה,
שחר רבן
סטייליסט, סטייליסט אישי, כתב אופנה ב YNET

בלוג אוכל

Home Styling

נייד:0528193019

www.styleyourlife.co.il


shachar@styleyourlife.co.il


http://www.facebook.com/STYLIST.2011


https://twitter.com/#!/shacharabanne


















תגובות

רשומות פופולריות