QUATTRO חוויה איטלקית מעוצבת


אני מבקר בכל שנה מספר פעמים באיטליה ומתמוגג מהאופנה,  ארכיטקטורה, עצוב חלונות הראוה, רכבים איטלקיים ואיך לא- מהאוכל. 
מסעדה איטלקית בת"א בשם קוואטרו, מעניקה את התחושה שעלית על מטוס ונחתת במסעדה באחת מערי איטליה.
  
אביב משה, פתח את מסעדת השף השנייה שלו כאשר הפעם הוא בחר בתפריט איטלקי מודרני ועומד בו בכבוד רב (וזו לא משימה קלה להתחרות באיטלקים).

אינני יודע בדיוק ממה להתחיל, כי כל החוויה של שהייה במסעדה במשך 3 וחצי שעות הייתה מושלמת מבחינתי. 
נתחיל בעיצוב המודרני של החלל הגדול, שבערב מיוחד אתה יכול להרגיש שאתה שוהה בגלקסייה שמיימית עם התאורה והמוסיקה הנכונה (במיוחד בימי שני),  בשילוב קטעי הוידאו שמוקרנים על הקיר המרכזי.


אמשיך בחומרי הגלם האיכותיים בכל מנה ומנה, עיצוב המנות המדוקדק  על צלחות חרס ענקיות, הטעמים המושלמים בכל אחת מן המנות שטעמתי כולל המנות האחרונות כמובן.
 אז מה טעמתי והותיר אותי פעור פה?

התחלתי עם סלט עלים בשם  אינסלטה די נוצ'לה  
צילום:MY SOCIAL


שכולל ראש חסה סלנובה (חסה ישראלית חדשה המורכבת מעלים קטנים פריכים ובעלי טעם מעודן במיוחד), 

אספרגוס, אפונת שלג, אגוזי לוז מקורמלים, שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט בלסמי לבן. חמצמצות מתובלת בדבש לימון ואגוזי לוז מקורמלים הופכים את הסלט  הקייצי לחגיגה קלילה מרעננת ומתובלת בצורה מדוייקת.
  
 מנה ראשונה- ניסיתי את הקלמרי צרוב, קרם כרובית, ברזאולה טלה וקונפי תפוח אדמה

                                        צילום :שחר רבן

 מנה ראשונה מעוצבת בקומפוזיציה נכונה כאשר קרם הכרובית הוא אחד הקרמים המיוחדים שיצאו מהמטבח בזמן האחרון ומעפילים בעדינותם כל כל שאר הירקות כמו בטטה או קרם תפו"א ירושלמי.


אי אפשר בלי פיצה ועל הפיצה הזו אל תוותרו: פטריות פורצ'יני, פורטובלו, כמהין גבינת עיזים
 
צילום:שחר רבן

שילוב נהדר בין הדומיננטייות של פטריות הכמהין וגבינת העיזים עם הקרנצ'יות של הבצק הדק למחצה.

פסטה פלפל:
 צילום:אלון גרגו 

 העשויה מפסטה לינגוויני טרי בשילוב זרעי עגבניות, עגבניות שרי, שמן זית, חמאה ופלפל שחור גרוס, סויה, בליווי חלמון ביצה שמונח בידידותיות על מנת הפסטה.
 כאשר גבינת פרמז'ן הולכת להמיס את כולם יחדיו. הפסטה פלפל מזכירה לי מעט את פסטה קרבונרה הידועה לא פחות.
 אם יש משהו שהאיטלקים אוהבים להשתמש בו כמרכיב לנימוחות וחלקלקות קטיפתית הוא החלמון. 
 יש המשתמשים בו גם בהכנת טירמיסו. 
לא כולם יכולים להתחבר לחלמון טרי המוגש במנה, אך לאוהבי הז'אנר המנה מאד מומלצת.

 למי שחייב בשר אמליץ על נתח  סינטה עם ירקות צרובים על הפלנצ'ה

תפו"א, זוקיני, עגבניות שרי (אני פחות מתחבר לעגבניות צלויות), בצל שאלוט ופלפל חריף. נתח הבשר היה מעולה ולכן לא צריך שום דבר מתוחכם לצידו מלבד הירקות הצרובים. 
 מוסר בקראסט – טורטליני חצילים, חמאת עגבניות וחלמון כבוש


                                         צילום:שחר רבן

  אחד הדברים שאני אוהב באוכל זה שמפתיעים אותי!

 זו הפעם הראשונה שטעמתי דג עם ציפוי קרסט שהעפיל על כל מנות הדג שטעמתי עד כה. שילוב של עדינות מול גסות מעודנת יצר פצפוץ נכון  בפי.

 בתוספת של טורטליני עשוי בנק' הרתיחה הנכונה, ממולא בחצילים לצד חלמון שמש. 

החלמון משמש כמרכיב חשוב ואף מוסיף צבע ועניין למנות.
מנה זו משביעה מאד! 

הקוקטיילים: מבחר קיצי מרענן שמוצג באופן מושך אבל למה כל כך הרבה קרח????


                  

  בפינת הקינוחים:
הפתעה נוספת: סלט "ירקות גינה" מתוקי, שנבחר בין 10 הקינוחים שנראו באינסטגרם (בישראל).
  אם אתם תוהים ממה מורכבת המנה הצבעונית והייחודית של ירקות מתוקים:
 קרם פיסטוק
 מרציפן
 מוס שוקולד
 קרמל במרק סלעי
 גלידת פיסטוק
 מאפה קרם שקדים
 והחשוב מכל:פיטריות עשויות שוקולד!!!
 חובה!! יצירת מופת ואומנות גסטרונומית!


 לסיכום:
   מסעדה יקרה אך מומלצת ביותר. יש תמורה בעד המחירים. 
 ניקיון השירותים ועיצובם: 9. 
החסרון היחיד ריחוק השירותים והגישה לנכים.
 ציון 10 בסולם שחר רבן!



בברכה,
שחר רבן
סטייליסט, סטיילינג אישי, כתב אופנה ב XNET
Home Styling 

נייד:0528-19-30-19
 אתרwww.styleyourlife.co.il
  מיילshachar@styleyourlife.co.il
 כרטיס פייסבוקhttp://www.facebook.com/STYLIST.2011
  כרטיס טוויטר:https://twitter.com/#!/shacharabanne
אינסטגרם: shachar_rabanne
 בלוג  אישי  :http://shacharabanne.blogspot.co.il/     
בלוג בXNET :






תגובות

רשומות פופולריות