יום רביעי, 1 באוקטובר 2014

בר גיורא תפריט סתיו 2014

אחד המוסדות הוותיקים והיותר ידועים במרכז ת"א ונחשב לאחת
מתחנות העצירה לעוברי אורח מהארץ ומהעולם, הוא קפה מסעדה "בר גיורא", ברח' בר גיורא 4 פינת דיזינגוף .
בקומפלקס המיוחד שחולש על 3 קומות, כוללים:
 בר ,מסעדה פנימית, גינה שבה הישיבה תחת כיפת השמיים,
 קומה תחתונה של בר הופעות בלוז/ גאז/ רוק שפועל כל יום באופן רציף כבר למעלה מעשור וקומת אירועים פרטיים.
 על כל המתחם הגדול והמקורי חולש השף קובי אמנו,שעבר השתלמות בשרים בחבל ליאון שבצרפת ועבד במסעדות כגון: התרנגול הכחול,  ברסארי, קפה נואר, דרבי בר דגים ועוד .
 קפצתי לארוחת טעימות לבדוק מה התחדש בתפריט הסתיו החדש..

מוכנים לטעום?..........

  מנות פתיחה
-    סביצ'ה טונה אדומה נחה על טוסט לחם קלוי  עם  ממרח איולי צ'ילי עדין (27 שקל).


  הגיעו  לשולחן 4 טוסטים קלויים מלחם כהה פרוסים בצלחת   כשמעליהם הסביצ'יה טונה שהייתה טריה ומתובלת נכון. הרוטב היה דומיננטי מדי ומרוכז בצורת "מגדל רוטב", שמעליו הסביצ'ה מה שגרם לחוסר איזון בטעימה.הממרח היה אמור להיות מרוח על כל הטוסט ופחות מרוכז, מנה גדולה ומשביעה.


-  סלט סלק ופטה  ואגוזים מוגש עם ארטישוק ועלי בוקצו'י, בתיבול שמן זית ולימון(51 שקל).




אחד הסלטים היותר פופולארים וטרנדים כיום בבתי הקפה והמסעדות. גבינת הפטה הייתה מגורדת בצורה עדינה וכמות נכבדה הונחה לה על קוביות הסלק שהיו צריכות להחתך קטן יותר. פרוסות הארטישוק היו מעטות, כך שלא הורגשו במיוחד מבחינת שילוב הטעמים. העלים שהם בעצם "הילד המשותף" של כרוב ותרד, היו מיותרים מבחינתי ולא השתלבו נכון עם שאר המרכיבים בצורה הומוגנית בלעיסה.
סלט בריא עם הרבה פוטנציאל שצריך מעט לשפרו.


-   פטריות בבירה ווינשטפן(34 שקל)
פטריות שמפיניון שיכורות אפויות בבלילת בצק בירה פריך, שלצידם קעריות רטבים של ספייסי מיונז ורוטב טרייאקי.
 הגיעו 4 פיטריות ענק שבלילת הבצק היתה דמיננטית מדי ביחס לפטרייה שבפנים. הטעם היה דומה לסופגניה עם פטרייה.
 הבצק אומנם היה פריך וטעים, אך כמות פחותה ממנו הייתה יכול להציל את המנה ולעורר אותה פלאים. ההגשה על עלי חסה הייתה מיותרת. הרטבים היו טעימים וגרמו עניין לפיטריות השיכורות.

 מנות עיקריות:
-    המבורגר הפתעה(60 שקל)

ההפתעה? גבינת עזים או גבינת אמנטל לבחירתכם בתוך ההמבורגר!

ללא כל  ספק זו הייתה מנה מצויינת ששווה לי לחזור בשבילה!
 ההמבורגר הוגש עם מנה נדיבה של צ'יפס דק  שספגו אותו היטב משמן  כך שלא היה קשה לחסלו תוך 2 דקות, מרגע קבלת המנה.
בשר הבקר היה מעולה וקצוץ היטב והפתעת גבינת עזים, הייתה רעיון מבריק של השף ועורר סערת טעמים בפי.

 המבורגר סלמון ששחה נגד הזרם צלוי על הפלאנצ'ה,מוגש עם מיונז וואסבי עדין, בצל מטוגן בטמפורה על לחמניות בריוש( 55 שקל)

 המנה נשמעת מעט מסתורית, במיוחד לאור העובדה שאני על המבורגר סלמון טרם שמעתי.
 אך היה שווה לנסותה. הרעיון היה מקורי אם כי הביצוע לא תאם את הציפייה לקבל מנה דומה להמבורגר.חתיכות הסלמון לא היו מגובשות עד כדי קציצה וחתיכות הבצל היו עבות בתערובת. לחמניית הבריוש עליה הונח הסלמון, הייתה ענקית וגבוהה ועדיף שתהיה דקה יותר, כך אתה אוכל פחות בצק ונהנה יותר מהסלמון, שהוא בעצם המרכיב העיקרי.
הבצל בטמפורה היה בעצם טבעות בצל ובמנה כבדה שכזו,  הן היו מיותרות מעל קציצת הסלמון.
טיפ לשיפור: זו תהיה מנה מעולה ללא הלחמנייה העבה, ועם קציצה מגובשת בעשייתה.


 ניוקי תפוח אדמה בשמנת פונגי פיטריות, טימין, מוסקט וגבינת ריקוטה.(51 שקלים)

מנה מיוחדת שלא תמיד קל להצטיין בה עקב הבעייתיות בלהכין את הניוקי שיהיה פריך ונימוח. הרוטב היה מדויק, נכון ולא עמוס מדי בשמנת, כך שהרוטב לא התגבר על טעם הניוקי, אך מצד שני אני אוהב ניוקי יותר רך.

 שלב הקינוחים

 הוגשו לשולחן 3 קינוחים שאחד מהם היה המנצח :

מוס חלבה טבעוני עם קציפה של שמנת צמחית , טופו על ברסט אגוזים ושוקולד חלב ושומשום, בזגזוג  סירופ שוקולד.
אם לא היו  מדגישים כי המנה היא  צמחונית היה קשה עד מאד לזהות את מרכיבי מנת הקינוח.
 הרסט|(תחתית הקינוח) היה קרנצ'י אך עדיין פריך ולא מתוק מדי,קציפת השמנת עם הטופו והשומשום יצרו  ניגודיות בטעם, אך מצד שני השתלבו נהדר עם הברסט בתחתיתו. מנה מצויינת  גם לאלו שלא טבעוניים. 
 שידרגנו את הארוחה עם קוקטייל קוסמופוליטן בכוס מרטיני.
הקוקטייל היה חזק בדיוק כמו שאני אוהב אותו  ובקוקוטייל זוגי  של הוואי טריפ ( 82 שקל)
 שמרכיביו היו :
 אפרול (מזכיר מעט את הקמפרי במרירותו)
 וודקה פסואה
 חמוציות
 לימונים
 חתיכות של תפוח עץ ותפוז. 
לא יכולתי לבחור משקה מרענן וטוב מזה. מומלץ לזוג תחת כיפת השמיים.

 לסיכום:
 בר גיורא עובר שינוי מרענן תחת הנהלה חדשה ותפריט חדש. המנות היו מאד נדיבות, טעימות, משביעות  והצדיקו את המחיר עבורן.
מקום לשיפור: מעט מחשבה על צורת ההגשה ודיוק בשמות המנות בתפריט.
מה עוד צפוי? עיצוב מחדש של המקום.

 ציונים לפי סולם שחר רבן:
 אווירה: 8
אוכל:  8
ניקיון השירותים והסביבה:7


בברכה,
שחר רבן
סטייליסט, סטיילינג אישי, כתב אופנה ב XNET
Home Styling 

נייד:0528-19-30-19
 אתרwww.styleyourlife.co.il
  מיילshachar@styleyourlife.co.il
 כרטיס פייסבוקhttp://www.facebook.com/STYLIST.2011
  כרטיס טוויטר:https://twitter.com/#!/shacharabanne
אינסטגרם: shachar_rabanne
 בלוג  אישי  :http://shacharabanne.blogspot.co.il/     
בלוג בXNET :

































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה