מסעדת פליי מרקט


Eat&Style
 בלוג אוכל, אופנה ולייף סטייל,

 אורנה שלנו חגגה 50 השבוע.
 תפקיד בחירת  המקום נפל עלי (אלא מה..)  :))
 בשמחה גדולה אמרתי.. הרי מה יותר כייף להזמין מקום ל 6 אנשים שרוצים לעשות שמח לאורנהל'ה ?
אמרתי לעצמי שזו הזדמנות נהדרת לתור ליפו ולבדוק את המסעדה ברח' רבי יוחנן 8 ביפו..
  התקשרתי וביקשתי להזמין מקום.מנהלת  המשמרת  אמרה שיש בעיה בתוכנה ויחזרו אלי שהיא תסודר..
 לא התקשרו..
  ניסתי שוב ואמרתי לה שלא חזרו אלי וחשוב לי לעדכן אנשים "מצטערת זו לא אני הייתי"..
  התקשרתי אחרי מספר שעות להזיז משעה 19.00 ל 19.30
 אך לא הייתה אפשרות כי המקום שמור רק לשעתיים וחצי.. מעבר לכך גם לקח לה המון זמן לסדר לנו שולחן אם בחוץ או בפנים..( חייבים להראות לקהל שיש עומס ודרישה ובאמת קשה לארגן שולחן) בחרנו בשולחן עגול פנימי.
פקקים עד ליפו  הגיוניים כי יום חמישי והיה  גם את אירוע הפשפשוק ( בעלי הדוכנים עובדים עד שעות הערב המאוחרות) .

  לצערי התעכבנו  עקב עומס בכביש אך יתרת החברים כבר חיכתה לנו ישובים מסביב לשולחן..
 המלצר (השרירי והתמיר רק עם פנים רציניות מדי) שלבש  חולצה כחולה סינר בז' ( מדי המלצרים במקום:חולצות תכלת או כחולות עם סינר בז'),הגיש לנו תפריטים מודפסים על נייר A4, כי כנראה טרם הספיקו להתארגן על  תפריטים מכובדים יותר.
 למרות שמבחינתי הכי מתאים למקום שמעוצב בקפידה ונותן תחושה של בר ים תיכוני(אגב הושקעו בו 3 מליון שקלים בעיצוב) ומאד מתחבר לאזור שוק הפישפישים (אולי לכל הרוחות ניתן להחליף לו את השם ולמצוא משהו קצת פחות חרקי?) אולי שוק העתיקות של יפו?
.
   התפריט היה מחולק ל2 קבוצות כאשר  בתחילת העמוד מופיעה הספרה 1 ולאחריה  2.
. די היה ברור כי  ישנה חלוקה למנות ראשונות ועיקריות אך המלצר עדכן כי כל המנות בינוניות וטען כי מקובל להזמין מספר מנות למרכז השולחן ולחלוק אותן יחד.
  לאחר טעימה מיין  אדום מזן ענבים "מלבק" הזמנו לשולחן העגול  בקבוק במחיר של 120 שקל..
 לשולן הוגשה קערית גזר מרוקאי בתיבלון של גרעיני כוסברה, עלי פטרטזיליה, עלי כוסברה, עריסה לימון, שמן זית, פלפלַ& מלח, אם  כי לדעתי הגזר היה נימוח מדי ופחות לטעמי.
 הזמנו לחם מחמצת זיתים (לחם הבית) שהוגש לנו חםםםםםםםםםם מהתנור והיה  אוורירי  וטעים מאוד שכולנו התנפלנו עליו במריחת חמאה. בתוספת שמן זית ובלסמי יחד לטבילה.(18 שקל) לא ברור למה צריך לשלם כ"כ הרבה על  4-5 פרוסות לחם..
 כל אחד הזמין מנה אחת שבעצם לאחר קבלתה כבר לא הבנו מה  היא ראשונה ומה  היא עיקרית, כי כולם באמת היו באותו גודל שזה די מרגיז.

 המנה של שחר:  קלמרי שחור לבן- קלאמרי צרוב על הפלמצ'ה, שרי צלוי, צ'יפס במיה, יוגורט צאן ודיו תמנונים 53 שקל (מנה ראשונה).
 השם נשמע מפוצץ..
 אך:
  עגבניות שרי לא היו, במקומם השף החליט להמיר לפולים ירוקים קטנים ביותר שלא התחברו למנה.
  צ'יפס במיה - הפעם הראשונה שאני טועם אך זה הרג לגמרי את הבמיה. זה צימק אותה ומעבר לטעם של שמן לא היה בזה כלום. יש דברים שחייבים להשאיר אותם כפי שהם בעיניי..
 השילוב של הקלאמרי שהיה עסיסי וטרי עם גבינת הצאת והדיו  תמנונים, המרוח על הצלחת בצורת הגשה יפה ביותר היה השילוב המנצח. כל השאר היה מיותר. והיה ניתן לחשוב על  תוספת מרכיבים אחרים.

 המנה של בועז:  ניסואז טונה אדומה  59שקל(מנה ראשונה).

  צלחת אובלית לבנה שכללה:  4 חתיכות נתחי טונה צרובה, במעטפת פלפל שחור וזרעי כוסברה(התבלין החביב על השף כנראה), אפונים(שלא היו), עגבניות שרי ,תפו"א, זיתי טאטוס וצנוניות קטנות.
 אין ספק שלא ניתן ליפול במנה כזו כי בסה"כ המרכיבים מוכרים לכולנו. השילוב נכון  והצנוניותמגבירות את הטעם לסלט. 
שכחתי הייתה גם ביצה קשה פרוסה ל2..
 הטונה הייתה עשוייה חצי על הפלנצ'ה אני הייתי שמח לעשות אותה מעט יותר..(אך לדעת בועז הייתה טעימה ועשוייה טוב).   
 מנה יקרה ביחס למרכיביה, בינונית בגודלה.

 המנה של אורנה ד:
ריזוטו עגבניות מעושנות בשמן רוזמרין, בזיליקום ,לימון ,פרח קישוא  ממולא בריקוטה , גרידת לימון ועגבניות מיובשות 71 שקל(מנה עיקרית).

אין ספק שהנראות כובשת והרצון לזלול אותה תוקף אותך מההתחלה. במיוחד למי אוהב  את מנת הריזוטו.
  פרח הקישוא הממולא היה מעולה ! והשילוב היה מנצח עם גבינת הריקוטה בשילוב טעמי העגבניות השונות.

האורז היה דל -דאנטה(מה שלרוב מבשלים אותו  מעט יותר)אך זו הייתה בחירת השף.
 המנה שוב בינונית בגולה  בהתאם למחיר. אפשר היה לפנק בעוד 3 כפות אורז..
 אך טעים בהחלט ומקורי!

  המנה של גיורא:
  אנטריקוט 300 גר'  קציפת תפו"א, מח עצם ולבבות חסה בתיבול שמן זית ולימון. 120 שקל (מנה עיקרית).

 גיורא החליט להמיר את קציפת תפו"א בצ'יפס רגיל מטעמי כשרות ולוותר על מח העצם..
 הוגש לו על פלטת עץ  נתח אנטריקוט עסיסי מאד בתוספת: כוס מרושת שבפנים הניחו את מקלות הציפ'ס (מגניב) ובכוס השנייה עלי חסה שלא היו ברורים כיצד ניתן לאכול אותם. עם היד?.........
 קצת מתוחכם מדי ולא מוצלח.. הסטייק היה מעולה.
המנה של בטי:
 בטי הזמינה סלט ארטישוק עגבניות בלאדי עגבניות שרי במגוון סוגים רבעי ארטישוק שקים קלויים בצל סגול צ'ילי חריף וגבינת פטה.59 שקל (מנה ראשונה.)
 שקוראים את המרכיבים  עולה לנו לחיך טעם של סלט  ים תיכוני מובהק. מרכיבים  רגילים אך טעימים. בטי בחרה להחליף את הסלט כי היה מלוח מדי לטעמה (אך לטעמי לא), במנה של הריזוטו..

 המנה של אורנה צ. בעלת השמחה:(מזל טובבבבבבבבבבב)
 שרימפס מחבת- טייגר שרימפס בשמן זית ויין לבן ארטישוק עגבניות שרי זיתים שחורים ועשבי תיבול. 71 שקל (מנה עיקרית).

 שאלתי את  המלצר טרם ההזמנה כמה יח' של שרימפס יש במנה והוא אמר : 10(לרוב מגישים 12 יח'), אגב הם אל היו כאלה" טייגר" גדולים.פשוט רגילים.
  הרוטב היה עדין ונכון וההגשה הייתה מוצלחת בתוך מחבת הנחושת.
 אורנה לא סיימה כי זה היה יותר מדי עבורה ואני עזרתי לה לחסל את  תוכן המחבת. כך גם  יצאתי שבע יותר..:)

  נושא השירותים שמטפסים על גרם מדרגות ואז  צועדים על גשר  תלוי(רעיון מוצלח מקורי ומוסיף עניין ופרקרטיות בעיצוב) טעון שיפור..







  פח האשפה עלה על גדותיו ואף אחד לא שם לב לזה... אפשר היה לשים עמדת ניגוב  עם נייר מסתובב או מגבות ידיים קטנות(הולם את המקום). אם השקעתם 3  מליון שקל למה לשכוח אל הפרטים הקטנים והחשובים?......
 פליי מרקט  רבי יוחנן 8 יפו, בניצוחו של השף  שלומי בן שימול.

בברכה,


שחר רבן

סטייליסט, מלביש אישי, כתב אופנה ב YNET

Home Styling

נייד:0528193019


www.styleyourlife.co.il


shachar@styleyourlife.co.il


http://www.facebook.com/STYLIST.2011


https://twitter.com/#!/shacharabanne









 







  

תגובות

רשומות פופולריות