מסעדת הצדף - לא עוד מסעדת דגים סטנדרטית
קונספט מסעדות הדגים
בארץ מוכר לכולנו וידוע כארוחה משביעה ומתאימה לחך הישראלי, במיוחד כשרוצים
"לפתוח שולחן ושהסלטים יזרמו לשולחן ללא הפסקה.
במיוחד אם הגענו רעבים.
הפעם יצאתי לבדוק את מסעדת הצדף בראשון לציון
שמציעה את ארוחת הדגים הפופולרית עם 14 סוגי סלטי הבית (כולם נעשים במקום) המוגשים באופן חופשי +לחם מחמצת כהה ולבן הנאפה במקום ושאי אפשר להפסיק לנשנש ממנו!
מגשי הסלטים המוזרמים לשולחן הסועדים כלולים במחיר המנה העיקרית בבחירת (דג/ פירות ים/ בשר).
מסעדת הצדף השכילה להשיק קונספט צעיר וחדשני דרך רעיון טרנדי של מנות שיתוף (למי שלא בוחר בארוחת הדגים הרגילה) -
מנות פתיחה ראשונות המוגשות כחלק מתפריט הלילה (החל מ 20:00 ) ובנוסף ליהנות מ 15%הנחה על המנה
העיקרית במידה ומעוניינים.
אז החלטנו בכל זאת לפתוח שולחן וליהנות ממבחר 14 סלטי הבית שביניהם בלטו:
· סלט ביצים מעולה עם
בצל מטוגן שהוסיף טעם מעושן מה,
כשמינון המיונז היה בהתאמה.
· סלט סלק עם שמן
שומשום שנתן את טעמו הדומיננטי והוביל אותו למקום אוריינטלי. הסלק היה עשוי במידת הבישול המדויקת.
·
סלט
שיני שום אפויות בתנור שחיזקו את החך לקראת בואם של המנות העיקריות שהוזמנו לאחר מכן.
· סלט חצילים קלויים
ברוטב צ'ילי מתוק- מעט מתיקות תמיד מעלה את הטון במיוחד כשיש חריפות ומליחות.
· סלט כרובית מגורדת עם חמוציות נענע ולימון- סלט מרענן שמתאים לאווירה הקיצית.
לכל התענוג הזה אי אפשר בלי אלכוהול ולכן בחרתי בקוקטייל קיצי המורכב מערק ג'ין וטוניק בתוספת מקל קינמון, לימון, קליפת
תפוז,מסוכר ורצועות מלפפון מקולפות.נשמע מעט עמוס אך
מומלץ ביותר!
ספיר המלצרית המקצועית והנעימה ששירתה אותנו לכל
אורך הערב, המליצה על מנות פתיחה לשיתוף שלאחר טעימתם, הבנו שלא יכולנו בלעדיהם.
· מנת
קרפצ'ו סיציליאני- עגבניות בשלות מיובשות באופן בייתי בשילוב זיתי קלמטה, זיגוג
יוגורט עזים, פלפל ירוק חריף עלי נענע ואנשובי. אל תוותרו עליה כי היא פתחה את התיאבון למנות הבאות שלאחריה.
· ריזוטו שחור עם אפונה
ואספרגוס המבושל בשמנת ומעל פרוסות גבינת פרמז'ן שנטמעו היטב בתבשיל. מנת ריזוטו
היא מנה המצטיירת כקלה אך ההקפדה שלא תצא דביקה ועסתית, הורגשה עד מאד.
לא נשאר
גרגר אורז בודד בצלחת!
· שיפודי שרימפס במרינדת הדרים.טעם מעודן להפליא!
סמיך מעט
והשתלב היטב עם 6 יחידות השרימפס שהוגש על שיפודי עץ. שוב טעם אוריינטלי מפתיע
וכובש במסעדת דגים.
אין סםק שזה הרגע כבר היינו די מלאים אך לא יכולנו לוותר על המנות
העיקריות שבחרנו ואלו היו:
· לברק עזים -המוגש עם עגבניות צלויות(בשלות ועסיסיות) גבינת
עזים, ברוקולי, יוגורט קר, לימון, גבינת פרמז'ן, לצד ברוקולי עם קצח ושמן זית.
ברגע בחירת מנת הדג כמנה עיקרית, צדה עיני
את מנת הלברק עם גבינת עזים ותהיתי כמה יכולה הגבינה להשתלב עם הדג באופן כזה
שהגבינה לא תשלט על טעם הדג. להפתעתי הרבה המנה הייתה מושלמת! שמחתי כי ספיר התעקשה
שאבחר בה.
· פילה בקר מיושן (250 גרם) שהוגש עם ופלפל אדום קלוי. מידת
הצלייה של מנת הסטייק הייתה מדויקת מה שהקנה לבשר עסיסיות נכונה .
מעבר לפלפל גרוס ומעט מלח לא היה צורך בשום רוטב ליד.
תוספות למנות העיקריות לבחירה הן: פירה תפו"א חלבי, אורז לבן מאודה עם מעט מלח (כמה פשוט,ככה טעים), או סלט עלים.
סיימנו ב- 2 קינוחים וקוקטייל של וודקה עם אספרסו שניקה את החך משלל הטעמים
המגוונים.
האחד, פרפה חלבה טבעוני
בסילאן, פיצוחים ושברי קרנץ' שוקולד מריר. קינוח נפלא לטבעוניים.
השני, קינוח חדש ולוהט שהינו חובה: קראק פאי. מנה שבה יש שילוב מנצח של מתיקות ומליחות היוצרים את עוגת
הטופי קרמל למושלמת(אם כי אני לא חסיד גדול של טופי) ומעליה כדור גלידת וניל.ושוב ספיר התעקשה..
לאוהבי קינוח חם –קר ומה שבניהם.
לסיכום: מסעדת הצדף אינה מסעדת דגים ופירות ים שגרתית והיא מאפשרת גם ליהנות ממנה כמסעדת ביסטרו איכותית וצעירה.
הרעיון של תפריט לילה- חדשני העונה על צורך של
חברה צעירים הרוצים ליהנות בעיקר מאלכוהול עם אוסף מנות ראשונות לחלוק באווירה נעימה.
בנוסף ,מבצע HAPPY HOUR המציע
את מגוון הקוקטיליים החדשים 1+1 החל מ
18.00 ועד 20.00.
ציון לארוחה הכללי: 10(וזה נדיר שאני מעניק את מקסימום הניקוד).
תגובות
הוסף רשומת תגובה