יום שני, 19 באוגוסט 2013

ביסטרו אמיתי בנינוח טוסקנה - ג'וז ודניאל



 על טעם ועל ריח..

מסעדת ג'וז ודניאל



 את יום הולדתי ה...???(ומי סופר)
  חגגנו עם חברים טובים במסעדת ביסטרו בכפר בשם ג'וז ודניאל , במושב בני ציון. אמנם קצת באיחור קטן, אך תמיד כייף לחגוג מספר פעמים בשנה..

 אם לומר את האמת, לא היו לי ציפיות גדולות לגבי המקום (למרות ששרי אריסון אוחזת בטירה ענקית שם) ולי יש רצון עז להלבישה(סוד כמוס שיישאר בינינו)?
  הגענו למסעדה רחבת הידיים צמחייה ירוקה ופורחת. כבר בחוץ הייתה אווירה נעימה ורומנטית..
  ירק ונורות קטנות מקשטות חלק מהשיחים הקטנים שעוטפים את רחבת הביסטרו,
 הקנו לי את התחושה שאני  כנראה באיזה אי בתאילנד הרחוקה, כפי שנהוג שם לקשט את הברים והמסעדות..


 
 פינה מעוצבת במסעדת ג'וז&דניאל


קבענו את התכנסותנו לשעה 20.30 
המסעדה כבר הייתה ברובה מלאה באנשים מה שמעיד כי העסק עובד.. וטוב. ולו רק בגלל שזה היה יום חמישי(מבירור שעשיתי מאוחר יותר לגבי ההתנהלות ואופי היושבים שם).

 אבטיחים כפריט עיצובי בחלל המסעדה

המסעדה, רחבת ידיים עם מטבח פתוח לקהל, גרמה לי לסקרנות יתרה במיוחד לאור העובדה כי התיישבתי מולו..


ההתרחשות הקולנית שם, הצהלה של השף ועובדיו, נתנו לי תחושה שרק דברים טובים הולכים לצאת מהמטבח הסואן.
להבות מיתמרות לגובה(המיזוג ונידוף הריחות מהמטבח הפתוח עובד כראוי)
 ציחצוק מחבתות שעפות באוויר.. וקינוח ענק שיצא אל הדלפק וגרם לי לחוסר מנוחה עד שנחת על שולחננו בהמשך.

 הזמנו מנות פתיח ראשונות שכללו:
-         צלחת ענק של קרפאצ'ו עדין מאד, שעליו זילפו מעט שמן זית וטימין- וטעים גם ללא אכילתו עם לחם הבית כמקובל,היה מצוין.
-         שרימפס על הפלאנצ'ה עם שעועית ירוקה, טורטיה מטוגנת,כוסברה פלפל אדום ובצל סגול בויניגרט רימונים. אחד הטובים ביותר שאכלתי! 
 השרימפס היה עשוי פריך ומעט קריספי.(46 שקל).


יש לציין כי כל המרכיבים במנת השרימפס היו עשויים מצוין - אך בנפרד.
 הטורטיה, מטוגנת  אך מאד פריכה  מכיוון שדאגו היטב לספוג אותה משמן, מבעוד מועד, השעועית הירוקה, עשויה כהלכה ולא רכה מדי והשרימפס, שהיה אחד המרכיבים העיקריים במנה היה כאמור טרי וטעים ביותר.
אך כל המרכיבים יחדיו, לא הצליחו להתחבר לי באופן מושלם. לא היה משהו שקושר את כולם למנה אחת זורמת .
  המנות העיקריות:
 מנת הדגל החלומית שאליה לבטח אחזור בשנית,הייתה מנת ניוקי אלוהית.
הנקראת: ניוקי פריזאי עם אספרגוס אפונת גינה ופרשוטו(64 שקל). 
בניגוד למנה שעשויה לרוב עם קמח תפוחי אדמה וגורמת לך לחנק מסוים בתהליך הבליעה.


כאן, המנה הייתה עשויה עם גבינות קמח וביצים. מנה שמחליקה לתוך החייך ונעימה כ"כ לבליעה, עד כדי עונג רב.
הייתי כ"כ מאושר מהמנה, עד כי בכאב חלקתי אותה עם 3 חבריי לשולחן, בתקווה שגם הם יחמיאו לה. ואכן צדקתי."עשויה כהלכה"!! הנהנו כולם בראשם. החלטתי שזה הזמן לקרוא לשף החוצה.
 הגיע השף בכבודו ובעצמו,נבוך מעט אך לא נתתי לזה להימשך יותר מחצי דקה. דאגתי ליידע אותו על המנה החלומית ,שהצליחה לרגש אותי ולהפתיע אותי עוד יותר.. וזה מוכיח שאסור לבוא למקום בציפיות כפי שציינתי בהתחלה.. 

 בועז הזמין נתח אנטריקוט עסיסי שמידת הצלייה שלו הייתה לפי בקשתו. כפי הידוע, התיבלון מעבר לפלפל ומלח גרוסים, אינו מצריך התעסקות מרובה ופשוט מנצח. הנתח הגיע בשילוב ירקות שורש  עם מעט שמן זית מעל.
 ענת ומני הזמינו למנה העיקרית


 ים ברוטב תרד ושמנת שגם טעימה ממנו הותירה אותי עם חיוך מזוגג.

 במהלך הארוחה נמזג יין מלבאק שבפרוש אימצתי אותו קרוב לליבי ומבחינתי כעת ,מחליף את המרלו או הקברנה שהייתי רגיל להזמינם.

ההתלבטות הייתה קשה  לגבי הקינוחים.. 
האם להזמין או לא?
הזמנו קינוח לכולנו למרות תחושת השובע הכללית (שעה קודם לכן יצא אל הדלפק וניצב כמו ורד ענקית שמחכה שיקטפו אותה )..כך לא ויתרנו והקינוח עט על שולחננו.

הקינוח נקרא: הפבלובה של גילי (44 שקל )





אין ספק שהקינוח מתאים ל4 סועדים ואף יותר. הקינוח היה מורכב
 ממרנג ענק לבן פריך מאד, ממולא בקצפת טרייה ומעליה פרות העונה שזורים מעל ברוטב פרי הפסיפלורה. המראה היה של הר  גלישה מושלג עשוי עם הפתעות מעליו.
 התמוגגנו מכל כפית!!!
על חישוב הקלוריות אספר לכם בהמשך..


  לסיכום:
  המרכיבים במסעדה טריים,עסיסיים וישנה תחושה כי הרגע נקטפו מגינת הירק הסמוכה.
המנות מקוריות התיבלונים נכונים ומדויקים.
 הגשה קפדנית,שירות המלצרים ואחראי המשמרת היה מקצועי, נעים ואדיב.
  מחכה לביקור הבא  במסעדה גם בלי קשר לחגיגה מיוחדת..
טיפ לסיום:


 מומלץ לטעום מהלימונצ'לו שמכינים במקום!
בברכה,
שחר רבן
סטייליסט, סטיילינג אישי, כתב אופנה ב YNET
Home Styling 
נייד:0528193019
 אתר: www.styleyourlife.co.il
  מייל: shachar@styleyourlife.co.il
 כרטיס פייסבוק: http://www.facebook.com/STYLIST.2011







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה