המסעדה הגלאט כשר הטובה במייאמי Shalom Haifa


 על טעם ועל ריח.. 
והפעם ..המסעדה הכשרה הטובה במייאמי
 תמיד אמרתי שאוכל עושים מהלב, או שלא עושים בכלל.. (ואני לא מעתיק  מהפרסומת של החומוס...).
את  המשפט הזה מוכיחה השפית שושנה בלילה, שלמעלה מ 25 שנה עובדת מבוקר עד ערב במסעדת המשפחה הנקראת
וממוקמת במייאמי, פלורידה.
שושנה וצוות העובדים, מבשלים כל יום לאורחים(בעיקר היהודים)   שחוזרים מכל קצוות אמריקה הלטיניתאוכל בייתי משובח בסגנון מרוקאי.
 אם לומר את האמת, לעולם לא אכלתי אוכל כשר למהדרין כ"כ טעים!
מעבר לאירוח המשולם החם והמשפחתי,שושנה שמחה תמיד לעדכן ולהעביר אינפורמציה חשובה החל מהשכרת דירה באזור ועד לסדר עבודה לכל מי שזקוק.

                     הפרסומת הממונעת של המסעדה-גימיק!

במה פתחנו את הארוחה?

   כיאה לארוחת ערב יום  שישי אי אפשר שלא לפתוח עם סלטים ביתיים העשויים כולם בכל בוקר מחדש, בעזרתה של הסו -שף קלריסיה, שבמקור הגיעה מהאיטיועובדת למעלה מ 20 שנה מה שמוביל אותה להיות חלק אינטגרלי מהמשפחה וצוות המסעדה.
  בכל פעם שאני מבקר במסעדה ,קלריסיה דואגת לשאול בעברית:  "שחר מה שלומך?" בחיוך רחב שיניים צחורות ומספר לה מחוויותיי בישראל...
  פלטת הסלטים מגוונת ומשתנה מיום ליום אך תמיד ניתן יהיה לבקש את הסלטים הקבועים הכוללים:



 סלט חומוס במרקם מדוייק שרק גדולי החומוסאים בארץ יודעים להכינו, טחינה מדהימה של אבא נחום, סלט מטבוחה (עם מעט שמן),פלפלים  קלויים חריפים, סחוג, סלט כרוב  לבן/אדום, סלט תפו"א עם מיונז, סלטי חצילים שונים- כמו באבאגנוש, שעליהם לעולם לא אוותר! סלט גזר מרוקאי עם כורכום(אך לא חריף מדי),סלט סלק וכמובן איך אפשר ללא סלט ירקות ישראלי,עם מעט לימון שכל סועד דואג להזמינו עם סנטימנטליות.
 המנות העיקריות:
החל מבורקס בייתי (ענק) מבצק צרפתי, הממולא עם המון בשר בקר טעים ומתובלן,שעליו אני חולם במשך  15 שעות הטיסה שלי למייאמי למרות שבארץ אני נמנע מלאכול בורקסים.. סיגרים חריפים מבצק עלים דקיק,

קשה לעמוד בפניו...

דגים חריפים עם רוטב עגבניות כוסברה וגרגירי חומוס,(מנה משביעה ביותר)

קציצות בקר עם אפונה ושמיר ביתיות שקשה לא לבקש עוד מהן, אווריריות ולא דחוסות,
 


שיפודי פרגיות עסיסיים המושרים כל לילה במרינדה סודית של  שושנה..  קציצות קבב ענקיות ,שיפודי כבש נדירים ללא שומן, חזה עוף וכמובן שניצלים ביתיים פריכים (לא רק לילדים)  חמין עשיר בכל יום א',ועוד מנות ותוספות משתנות בכל יום בשבוע.


 במחלקת התבשילים:
 איך אפשר ללא מנת הדגל ביום רביעי, קוסקוס בייתי, בתוספת מרק ירקות המורכב מדלעת, גזר, כרוב ותפו"א. על הכנת הקוסקוס שושנה לא מוותרת ומנפה אותו כמסורת בית אמא..
מוסקה עשירה  בחצילים ובשר בקר, ממולאים כגון: פלפל כרוב וקישוא.

  מחלקת מרקים עשירה:
בעיקר  סמיכים, מרק גריסים בתוספת תפו"א, גזר ,המתובלן עם שמיר טרי שמתאים מאוד ליום חורפי, אך כחובב מרקים מושבע לעולם לא אומר לא למרק שעועית נפלא של שושנה. המרקם סמיך ועשוי מצוין ויש תחושה שבושל עם בשר בקר- אך שושנה מכינה אותו רק עם שעועית עגבניות מעט בצל וגזר..
  מרק שעועית נפלא ועשיר..

מי שמקורר מהמזגנים הפועלים במלוא עצמתם ברחבי מייאמי, לא יוכל שלא להזמין את מרק העוף הצח בתוספת אטריות דקות ופלח גזר,
כפי שמומלץ בספר: "תרופות סבתא".
 שושנה דואגת  לסננו פעמים רבות, עד כי לעולם לא תמצאו חתיכת עור מהעוף ולו גם במקרה. הוא כ"כ טעים שגם אם אתם לא מקוררים, מומלץ להזמינו.
 המבחר גדול ומאד טעים, כך שלא תמיד אני יודע מה להזמין. לשמחתי הרבה אני דואג לבדוק מהתפריט בכל זמן שהותי במייאמי שלרוב אורך כשבועיים..
האוכל טרי מאוד, מתובלן במידה הנכונה וחשוב מאד לא שמנוני כיאה לאוכל המרוקאי/מזרחי לרוב.

 במחלקת הקינוחים:
 למרות שהמנות משביעות מאד, קשה לסרב לשטרודל תפוחי העץ עם קינמון הפופולרי מאד בקרב הסועדים.
הבצק,שוב בצק צרפתי (כמו הבצק שממנו מכינה שושנה את הבורקס הבשר המהולל).
מנה אחת כזו, בתוספת כוס תה עם נענע כמסורת המקובלת במשפחות המרוקאיות,  משאירה אותך ללא ספק עם טעם לביקור נוסף במסעדת שלום חיפה!!
 המסעדה ערוכה גם משלוחים גדולים ל  TAKE  A WAY
  לקראת ימי שישי ובחגי ישראל בעיקר, אך כמובן שכל יום ניתן להזמין משלוחים  ושירותי קייטרינג . 

כתובת:
18533W.Dixie  Highway (off Biscayne Blvd&N.E 186ST)Miami,
Aventura,Fl 33180
TEL:(305)936-1800

בברכה,
סטייליסט, סטיילינג אישי, כתב אופנה ב YNET
Home Styling 
נייד:0528193019
 אתר: www.styleyourlife.co.il
  מייל: shachar@styleyourlife.co.il
 כרטיס פייסבוק: http://www.facebook.com/STYLIST.2011







תגובות

רשומות פופולריות