Mercato מסעדת שף חדשה בעכו

והפעם במדור על טעם ועל ריח..
מסעדת שף חדשה בניצוחו של השף עומרי שחר,נפתחה לאחרונה בבזאר הטורקי בעכו, הנקראת Mercato.

  בעבר,המקום היה נקרא הבזאר הלבן- מכיוון שאיפסנו כותנה במחסנים, שהפכו במרוצת הזמן לשוק תוסס של חנויות, מסעדות ובתי קפה.
  המקום סולידי וקטן, עם דלפק ישיבה של 8 אנשים ובחוץ עוד מספר  שולחנות בפסאז'.. מקום חביב במיוחד לשבת בו הוא הקונכיה שבו עומרי שחר עיצב בעצמו, שהוא השף של המקום.


הקונכיה



   חלק מבר הישיבה

אג'נדת המקום:
 מסעדת טאפסים ומנות ים תיכוניות במחירים מאד נגישים והוגנים.

התחלנו בלחם לבן חם וחצי מתקתק הנקרא בעצם פוק'צה ערבית, שהזכירה לי דווקא חלה של שבת.

לצידה הוגשו מתבלים של שמן זית ובלסמי מצומצם.שבעצם חימומו עם סוכר, הוא הופך למעין סירופ מתקתק.
 אני יכול לאמר כי בשקט ביקשתי עוד ועוד ממנו ולא הפסקתי לטבול את הלחם בו.
 הבחנתי כי זה משהו שונה שטרם טעמתי ושאלתי את עומרי: "מה פשר הדבר המדהים הזה"??????
פשוט לצמצם, לדבריו..:) (אתחיל בבית לצמצם ומקווה להצלחה דומה).

 בנוסף הוגשו טפנד זיתים כהים, וממרח עגבניות לחות. אני רגיל  לממרח "שוחה" בשמן, אך כאן השמן זית נעדר מהמתבל והשאיר  תחושה  של לחות בשילוב בריאות .
 המשכנו במנות פתיחה של סביצ'ה דגה מקומית (פלמידה אדומה שהיא בעצם טונה ים תיכונית), עם בצל סגול, צלפים, שמן בזיליקום מסביב וזרעי עגבניה.
  מנת שף:פלמידה

 המנה מוצלחת במיוחד כשמעמיסים את הסביצ'ה על הלחם החם ומנגבים יחד עם השמן והצלפים. אין ספק שמנה ים תיכונית לחופיה של עכו, נותנת את הטון הנכון לפתיחת הארוחה.

 מנה נוספת פשוטה בהגדרתה אך השאירה לי חותם עמוק בחך, הייתה ארטישוק רומאי מטוגן בקרם לימון.
 חלום בים התיכון: ארטישוק בקרם לימון

  נשאלת השאלה מה יכול להיות מיוחד בארטישוק, שהוא בעצם ירק די תפל.
ובכן חברים.. עומרי הצליח להנגיש את המנה למקום נפלא בעזרת הקרם לימון, שבעצם כולו עשוי רק מקליפת לימון מסוננת שהורתחה בנוזלי הלימון עצמו.
 הרעיון של לטבול את הארטישוק בקרם, הופכת לכם את החושים ופתאום הירק יכול לקבל משמעות שאין שניה לה. פשוט אליפות!
   המצחיק הוא שברומא נקרא הארטישוק ארטישוק יהודי, ובישראל הוא נקרא ארטישוק רומאי.

 מנה נוספת וים תיכונית אף היא : חצאי סלקים צלויים בטאבון המקומי 
 הבנוי מאבני שמות ומוסק ע"י עצים.

 הסלקים מצורפים לגבינת פטה, טארגון וויניגרטת שהשתלבו היטב בטעם הצלוי,  בשילוב ניחוח העצים המעושנים,כאשר הגבינה עידנה את הכל וגברה על הסלקים.

  מנת פרות ים:
בייבי קלאמרי עם עגבניות שרי צרובות על הפלאנצ'ה, בתוספת תרד בר ויוגורט.
  קלאמרי צרוב ,נח על מצע יוגרוט

 קשה למצוא את המילים כדי להדגיש כי המנה פשוט נבלעה כלא הייתה! הקלאמרי היה עסיסי,הצריבה הייתה מדוייקת ושילוב התרד עם היוגורט יצר מעין רוטב עסיסי ומיוחד, שלא הפסקתי לטבול בוא את הלחם. כאמור ארוחת ערב מלאת פחמימות אך מי סופר!???
הארוחה לוותה ביין הבית(יין אדום) שנמזג בקראף ללא הפסקה......
אם לא שבענו עד כה..
 עברנו לעיקריות:
 פארידה על מצע עגבניות צלויות בלימון וטימין.

 העגבניות היו מתקתקות, הדג היה עסיסי בשילוב לימון וטימין יצר את החמצמצות המתובלת הנכונה ולא עמוסה מדי.
 מה לשיפור?הייתי מוותר על העגבניות כתוספת ומניח כ 2-3 יח' לקישוט, בוחר כתוספת לדג כמנת פחמימה/ירק, שתשביע יותר ותהיה נכונה ליד הדג.כגון: שעועית ירוקה/מחית פירה/פול ירוק או כל דבר אחר שעולה על דעת השף.

 הטאבון הוא אחד המרכיבים העיקריים במסעדה שבעצם מעניק את הטעם הצלוי והנכון לאותן מנות.
 עומרי שחר. שף בעבודה

 עומרי צולה את הדגים על הפלאנצ'ה ואז מעביר אותם להמשך אפיה בטאבון. גם הירקות והאנטריקוט נכנסים לטאבון לקבלת החום,הריח והטעם שבו הוא בחר להעניק את הטעמים המיוחדים.


מנה נוספת הייתה ריזוטו על ציר פירות ים עם אפונה פול ירוק ושרימפס, בזיליקום עם עגבניות צלויות,כאשר למעלה פוזרה גבינת פארמז'ן בנדיבות.

ריזוטו כידוע, היא מנה מורכבת מאד ואותה להכין כהלכה זה לא סיפור פשוט כלל.
האורז חייב להיות בדרגת בישול מסויימת מאד וכמובן גם הרוטב, אם כי המרכיבים יכולים להשתנות.
השרימפס במנה היה עדין אך היה חסר תבלון ואף סמיכות כדי להוביל את המנה למקום מדוייק.
גם במנה הזו עומס העגבניות הצלויות אינו היה במקום, אם מבחינת השילוב ואם מבחינת נימוחות העגבניות שדי קלקלו.

מנה עיקרית לסיום הייתה מנת בשר,למרות שהייתי מאד שבע בארוחת הטעימות ובשר צלעות זה לא בדיוק המנה הנבחרת על ידי במסעדות  ובכל זאת החלטתי לנסותה.
צלעות תחתונות על מצע פירה כרובית, העשוי עם שמנת, אגוז מוסקט ומלח, שהיה דליל מדי אם כי מעניין בטעם וברעיון.

את הצלעות עומרי  מניח בטאבון למעלה מ 12 שעות כבישול קדרה ארוך,הבשר נחנק בטאבון כאשר האבנים ממשיכות להיות חמות לאורך כל השעות הללו, מה שמקנה בסופו של תהליך את הטעם המיוחד ומרכך אותו.
במהלך הארוחה נהננו גם ממשקה מיוחד שתפקידו לנקות את החיך, כמעין ג'ינג'ר שמוגש עם הסושי.
המשקה נקרא יוליוס ביטרס,שהוא ליקר צמחים עשוי מעשבים גלילים זוטא לבנה, גרניום לימוני ועוד. מכיל כ 45% אלכוהול ומיוצר ע"י יובל גוברגיל.
 לא לבעלי לב חלש..ג'וליוס ביטרס


קינחנו  באחד הקינוחים האהובים עלי מאד.
מנת טירמיסו מעולה שהוגשה בצנצנת זכוכית שקופה.
לשון החתול היו פריכות דיו בשילוב גבינת המסקרפונה והשמנת היו במידת הכנה נכונה, אך היה ניתן לחזקו במעט יותר ליקר או אספרסו לחיזוק הטעם כפי שהאיטלקים ואנוכי אוהבים.:)
נא לא להגיע עם מחשבון קלוריות לסוף הארוחה


קינוח נוסף שהוגש באופן ספונטני היה עוגיות הסולת הנפלאות של קעד,  השכן הסמוך ,שמוכר מתוקים כבר למעלה מ 35 שנים בעגלת מתוקים שאתה הוא  מסתובב בסמטאות עכו. שווה לחפש אותו במידה והגעתם לאזור.

עומרי שחר השף ספג את הקולינריה עוד מבית אמא, במשך שנים היה צמוד אליה וגם לסבתו, שמהן למד את רזי המטבח.
הוא למד בתדמור וקורדון בלו, עבד כשף במסעדת יערות הכרמל ומסעדת השף של מלון אפנדי בעכו.
לסיכום..
יצאנו שבעים ומרוצים עד מאד מארוחת הטעימות המומלצת מאד
ונחמד לטעום ממגוון הטעמים שמוגשים במסעדה.
התפריט עדיין בהרצה כך שהוא גם נתון לשינויים,
סה"כ שילמנו 341 שקלים, בתוספת טיפ.


גילוי נאות: עומרי הוא קרוב משפחה שלי.


 Mercato כתובת: ויצמן 1 עכו,
  טלפון:04-8222144

 צילומים:שחר רבן

 בתאבון!!


בברכה,
שחר רבן
סטייליסט, סטיילינג אישי, כתב אופנה ב XNET
Home Styling 

נייד:0528-19-30-19
 אתרwww.styleyourlife.co.il
  מיילshachar@styleyourlife.co.il
 כרטיס פייסבוקhttp://www.facebook.com/STYLIST.2011
  כרטיס טוויטר:https://twitter.com/#!/shacharabanne
אינסטגרם: shachar_rabanne
 בלוג  אישי  :http://shacharabanne.blogspot.co.il/     
בלוג בXNET :







תגובות

רשומות פופולריות